ГоловнаПолітика

Слухання у справі адвоката Курченка перенесли на 17 квітня

Представники прокуратури не прийшли на засідання

Слухання у справі адвоката Курченка перенесли на 17 квітня
Фото: vk.me

У зв'язку з тим, що представники прокуратури не з'явилися на судове засідання у справі заарештованого адвоката Дениса Бугая, суд переніс розгляд справи на 17 квітня.

За словами захисників заарештованого, самого Бугая в суді не було, при цьому його вивезли із СІЗО перед 9 ранку. Про його місцезнаходження не відомо ні захисту, ні родичам.

Дениса Бугая затримали 21 березня у зв'язку з підозрою у вчиненні низки злочинів його клієнтом Сергієм Курченком.

Бугай - відомий адвокат, супроводжував, зокрема, купівлю Сергієм Курченком "білих активів": ФК "Металіст", УМХ, банку БББ, "Арени" у Харкові.

29 березня Голосіївський районний суд м. Києва видав санкцію на арешт адвоката на 57 днів, якщо тільки не буде внесено заставу в 140 млн гривень. Розгляд справи тривав (із перервами) всю ніч, затриманого адвоката доправили в суд на ношах із лікарні під охороною великої кількості співробітників правоохоронних органів у масках.

Колеги Дениса Бугая з Ради адвокатів України й Асоціації правників України вважають його справу політично мотивованою. "Його тепер намагаються подати мало не головним мафіозі. Це ототожнення адвоката з клієнтом, що неприпустимо в принципі. Тим паче жодних правопорушень Денис не вчиняв. Адвокатська спільнота не може прийняти це просто так", - сказав віце-президент Асоціації юристів України Олексій Резніков.

Він упевнений, що ця подія - "спроба тиснути на адвоката, погрожуючи йому позбавленням волі у вигляді обрання запобіжного заходу взяття під арешт на 2 місяці, для того щоб змусити його розкрити адвокатську таємницю, щоб він почав говорити те, що йому відомо про його клієнта". За його словами, сьогодні прокуратура діє "старими методами".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram