ГоловнаСвіт

Асад попросив не порівнювати його з Януковичем

Сирійський лідер: "активна фаза" війни в Сирії закінчиться цього року

Асад попросив не порівнювати його з Януковичем
Башар Асад
Фото: EPA/UPG

Президент Сирії Башар Асад попросив не порівнювати його з екс-президентом України Віктором Януковичем. Про це повідомив на прес-конференції колишній прем'єр-міністр Росії, голова Імператорського православного палестинського товариства (ІППО) Сергій Степашин за підсумками своєї поїздки в Дамаск і зустрічі із сирійським лідером.

За його словами, Башар Асад просив переказати, що він не Янукович. "Я проінформував уряд РФ, що треба відновити міжурядову комісію, - зазначив Степашин. - Асад у чудовій спортивній формі. У нього ані тіні сумніву в тому, що він робить. Він попросив переказати президентові Росії Володимиру Путіну: "Я не Янукович".

"Заходи безпеки (в Дамаску) продумані, стоять блокпости. Усередині команди Асада немає ворогів, родичі його не ліками торгують, а воюють, - сказав Степашин. - І населення це знає".

У розмові зі Степашиним Асад також заявив, що протягом року активну фазу бойових дій в Сирії завершать.

"Знову було порушено тему економічної співпраці. На моє запитання про військові справ ось що сказав Асад: "Протягом цього року активна фаза бойових дій у Сирії буде закінчена. Далі ми змушені будемо перейти до того, що робимо весь час: боротьба з терористами, шахідами", - розповів Степашин.

За словами Степашина, Асад сказав йому, що в Сирії триває конфлікт не між релігіями, а між людьми всіх віросповідань і бандитами, про що може свідчити і гуманітарна допомога по лінії ІППО.

"Під час моєї зустрічі з президентом Сирії Башаром Асадом він зазначив, що нам дуже добре вдалося продемонструвати те, що війна йде не між мусульманами та православними, а між бандитами і людьми різних національностей і віросповідань", - сказав Степашин.

Говорячи про підсумки візиту, Степашин також заявив, що нібито робляться спроби не дати Сирії вивезти всю хімзброю з Латакії.

"Башар Асад на зустрічі висловив побоювання, що йдуть атаки на Латакію", - сказав Степашин. На його думку, нібито "є спроби не дати до кінця вивезти хімзброю, щоб США мали привід дорікнути в цьому Сирії".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram