ГоловнаПолітика

Добкін пообіцяв у передвиборній програмі проводити політику відкритих дверей

"Регіонал" вважає, що в МС і країнах Азії Україна теж має свої інтереси

Кандидат у президенти від Партії регіонів Михайло Добкін у разі перемоги на виборах пообіцяв проводити політику відкритих дверей.

Про це він сказав сьогодні в Києві, представляючи свою передвиборну програму "Єдина країна", повідомляє власний кореспондент LB.ua.

Регіонал підкреслив, що програма - це колективна праця команди експертів.

"Головна і основна задача, яку ми повинні виконати після виборів - це передати владу з центру на місця, територіальні громади повинні отримати реальну владу на місцях. Ми повинні забезпечити виборність керівників регіонів, передати повноваження виконавчим комітетам. Ми повинні забезпечити бюджетну та економічну самостійність регіонів. Тільки фінансова та бюджетна автономія дозволить вирішувати ті проблеми, які ставить перед нами життя. Я йду до влади, щоб передати владу на місця", - заявив Добкін.

"Другий момент - це самостійна гуманітарна політика на місцях. Які свята проводити, які пам'ятники реставрувати та будувати, кого вважати героями - ці питання повинні вирішуватися на місцях", - додав регіонал.

Добкін знову заявив про необхідність закріпити в Конституції другу державну мову - російську.

При цьому він зазначив, що передавши владу регіонам, держава матиме свої завдання.

"У держави є ціле коло обов'язків - сконцентрувати свої можливості для заняття зовнішньою політикою, вирішення питань армії, яка зараз перебуває не в кращому стані, - зазначив Добкін і додав: - Настав час для України проводити політику відкритих дверей. Митний союз, країни Азії - це все теж коло інтересів країни. Тільки політика багатовекторності дозволить нам створити сприятливіші умови. Прийшов час запросити до співпраці всіх, а не тільки тих, хто забезпечує нездійсненні плани та цілі".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram