ГоловнаПолітика

Міністри закордонних справ країн ЄС висловилися за продовження діалогу з Росією

Дипломати обговорили, як не виглядати слабкими

Міністри закордонних справ країн ЄС висловилися за продовження діалогу з Росією

Голови зовнішньополітичних відомств країн ЄС вважають, що необхідно продовжити діалог із Росією, незважаючи на невизнання анексії Криму.

До такого висновку вони дійшли під час зустрічі міністрів закордонних справ країн-членів ЄС в Афінах, повідомляє  Deutsche Welle з посиланням на AP.

"Ми повинні наполягати на виконанні міжнародного права", - заявив міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт.

Деякі учасники зустрічі висловилися за більш жорсткі заходи ЄС щодо Москви і прискорення євроінтеграції України. Крім того, в нинішній ситуації Брюссель повинен форсувати прийняття до спільноти Молдови та Грузії, вважає голова МЗС Литви Лінас Лінкявічус. "Усе інше Москва інтерпретує як ознаку слабкості", - заявив він.

У свою чергу голова німецького зовнішньополітичного відомства Франк-Вальтер Штайнмайєр зазначив, що не всі країни Східного партнерства у перспективі мають стати членами ЄС.

"Політика добросусідства не спрямована передусім на розширення Євросоюзу", - вказав німецький міністр.

За його словами, метою програми є скоріше згладжування відмінностей між ЄС і його сусідами. З таким тлумаченням євроінтеграції Росія не може розглядати політику Брюсселя як порушення сфер впливу, додав Штайнмайєр.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск заявив про те, що НАТО збільшить свою присутність у Польщі, щоб розвіяти побоювання східноєвропейських країн з приводу їхньої безпеки після анексії Криму Росією.

 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram