ГоловнаПолітика

Українське МЗС просить Росію допитати генерала ФСБ про перебування на Майдані

За версією СБУ, до зачистки Майдану причетні російські силовики

Українське МЗС просить Росію допитати генерала ФСБ про перебування на Майдані
Фото: uk.wikipedia.org

Міністерство закордонних справ України просить Росію допитати генерала ФСБ Сергія Бесєду про обставини його перебування в Києві 20-21 лютого 2014 року.

"З метою встановлення істини в рамках досудового розслідування у кримінальному провадженні про численні вбивства громадян України, скоєні під час проведення масових заходів у Києві в період 18-22 лютого 2014 року, МЗС України звернулося до російської сторони з проханням допитати генерал-полковника ФСБ Російської Федерації Бесєду С.А. про обставини його перебування в Україні з 20 по 21 лютого 2014 року", - йдеться в повідомленні прес-служби українського МЗС.

Нагадаємо, в четвер голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко повідомив, що є підстави вважати, що групи співробітників ФСБ Росії брали участь у "плануванні та здійсненні заходів" званої антитерористичної операції в Києві 18-20 лютого. Також він звинуватив Росію в постачанні вибухівки попередній владі.

У відповідь на це голова МЗС Росії Сергій Лавров заявив, що Росія не отримувала звернень від влади України з приводу своєї причетності до операції зачистки Майдану.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram