ГоловнаПолітика
Спецтема
Россия

Держдума РФ спростила видачу паспортів російськомовним

Держдума РФ спростила видачу паспортів російськомовним

У п'ятницю, 4 квітня, Держдума прийняла урядові поправки до закону про громадянство РФ, які спрощують процес його отримання для російськомовних.

Законопроект пропонує спростити процедуру і скоротити терміни розгляду заяв про прийняття до громадянства РФ від співвітчизників - носіїв російської мови, повідомляє ИТАР-ТАСС.

Умова для цього - "якщо ці особи, або їх родичі по прямій висхідній лінії постійно проживають або раніше проживали на території РФ або на території, яка відносилася до Російської імперії чи СРСР, в межах державного кордону РФ за умови їх переїзду на постійне місце проживання до Росії і відмови від підданства іноземної держави".

Визнання носієм російської мови здійснюватиметься за результатами співбесіди, проведеної відповідною комісією, яка формується Федеральною міграційною службою Росії.

Відмова від іноземного громадянства надає право отримати паспорт РФ у спрощеному порядку без дотримання таких умов, як безперервне проживання на території РФ протягом п'яти років.

Нагадаємо, кримчани, які не бажають отримувати російське громадянство, повинні заплатити мито у розмірі 2 тис. рублів (трохи більше за 600 грн).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram