ГоловнаПолітика

"Беркутівці" в цивільному прийшли до суду підтримати екс-начальника (ОНОВЛЕНО)

Активізувалися і бійці Самооборони Майдану

"Беркутівці" в цивільному прийшли до суду підтримати екс-начальника (ОНОВЛЕНО)
Дмитрий Садовник
Фото: Кадр ТРК "Украина"

Близько 250 представників розформованого спецпідрозділу "Беркут" в цивільному прийшли до будівлі Печерського райсуду на Хрещатику, щоб підтримати свого колишнього начальника.

Про це повідомляє кореспондент LB.ua.

Як повідомляли раніше, майора спецроти "Беркута" Дмитра Садовника і кілька його колег затримали в Києві як підозрюваних у справі про масові вбивства.

Зараз чоловіки зайняли майже всю пішохідну частину Хрещатика навпроти будівлі Печерського суду. Ще близько півсотні знаходяться у внутрішньому дворі. Серед них кореспондент LB.ua впізнав кількох командирів "Беркута", що зазвичай працювали на масових акціях протесту у столиці. Імовірно, суд повинен винести рішення про обрання запобіжного заходу затриманим, проте будівлю суду закрито, і ніякої інформації про те, коли повинні проводитися найближчі слухання, немає. У той же час, близько сотні бійців Самооборони Майдану вишикувалися за барикадою біля ЦУМу. Ніякої активності наразі не спостерігається.

Ще одна група людей помічена біля готелю "Козацький". Навпроти них, з боку Майдану, за барикадою також вишикувалася Самооборона. Прибули співробітники міліції. Наразі нічого не відбувається.

Окрім того, група з 50 осіб представників Самооборони Майдану знаходиться під будівлею СБУ на вул. Володимирській.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram