ГоловнаПолітика

Фірташ вважає, що опинився в центрі протистояння США і Росії

Бізнесмен вважає звинувачення американського Мін'юсту безпідставними

Фірташ вважає, що опинився в центрі протистояння США і Росії
Фото: Макс Левин

Український олігарх Дмитро Фірташ, який перебуває в Австрії під заставою, назвав висунуті проти нього звинувачення Міністерства юстиції США "абсурдними і безпідставними".

"Усе це, зокрема запит США про екстрадицію, очевидно, політично мотивоване. Я поважаю австрійську систему правосуддя і буду захищатися всіма законними способами і доведу свою невинність. Україна стала полем протистояння найбільших геополітичних центрів впливу сучасного світу: США та Росії. Я опинився в епіцентрі цього протистояння", - йдеться в заяві Фірташа, оприлюдненій на його сайті.

"Я не дозволю, щоб моя репутація була зіпсована ворогами, які керуються політичними мотивами, що не мають нічого спільного з інтересами України та її громадян", - заявив Фірташ.

Як повідомляли вчора, міністерство юстиції США звинувачує українського бізнесмена Дмитра Фірташа у підкупі індійських чиновників заради отримання доступу до титанових родовищ.

Нагадаємо, Фірташа затримали 12 березня в Австрії за запитом Федерального бюро розслідувань США, яке підозрює його у хабарництві і злочинній змові. Слідство у його справі триває з 2006 р. Його відпустили під заставу 125 млн євро. Фірташа очікує екстрадиція у США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram