ГоловнаПолітика

Наливайченко: Будинок профспілок штурмувала "Альфа"

Глава СБУ також розповів про розташування снайперів

Наливайченко: Будинок профспілок штурмувала "Альфа"
Фото: twitter.com/avramchuk_katya

Глава Служби безпеки України Валентин Наливайченко повідомив, що в ніч з 18 на 19 лютого в Будинку профспілок діяла штурмова група спецпідрозділу СБУ "Альфа", проте штурму завадила пожежа в будівлі.

"108 співробітників "Альфи" безпосередньо на Будинку профспілок з даху у вигляді штурмової групи були висаджені і далі рухалися: 9-й, 8-й, 7-й поверх. Зупинило штурмову групу загоряння приміщення. Діяли зі зброєю, йшли, дійсно, озброєні по повній", - повідомив він на прес-конференції в четвер у Києві, інформує "Інтерфакс-Україна".

За словами глави СБУ, на озброєнні у них були автомати Калашникова і снайперські гвинтівки.

Після загоряння, зазначив він, ця штурмова група відійшла також через дах.

Окрім того, за словами Наливайченка, також за наказом колишнього глави СБУ Олександра Якименка та екс-міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка були виставлені снайперські групи.

"Одна з них - семеро офіцерів на даху вул. Хрещатик, 7/11, друга - вул. Костьольна, 6. Обидві групи також були озброєні бойовими гвинтівками німецького зразка "Blаser", обидві мали при собі, крім бойової зброї, ясно, що бойові патрони", - сказав Наливайченко.

Він підкреслив, що такі самі снайперські групи, в кожній по 7 офіцерів, виставили 20 лютого, але "вже за іншою адресою - поблизу Адміністрації президента".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram