ГоловнаПолітика

Аваков розкрив схему дій "снайперів" на Інститутській

Міністр підтвердив, що по активістах вели прицільний вогонь

Аваков розкрив схему дій "снайперів" на Інститутській
Фото: Макс Левин

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков розкрив схему, за якою діяла спеціальна рота спецпідрозділу "Беркут" на вулиці Інститутській з боку Жовтневого палацу.

Подробиці тих подій Аваков розповів сьогодні на прес-конференції в Києві.

За даними розслідування, на цій ділянці від рук "беркутівців" загинули 17 людей. Керував загоном майор міліції на прізвище Садовніков. За словами Авакова, установлено силовиків, які брали участь у розстрілі, ступінь їхньої участі з'ясовують і зараз перевіряють.

Окрім того, слідчі МВС проводять експертизу зброї. За попередніми результатами, лише з однієї зброї було вбито 8 осіб.

"Це означає, що вели прицільний вогонь", - зазначив Аваков.

При цьому він додав, що попереднє керівництво МВС і "Беркута" "зробили все, щоб розслідування було неможливим: спалювали одяг, документи". "Нам довелося багато попрацювати і доведеться ще".

Окрім того, міністр МВС акцентував на обґрунтованості звинувачень силовиків. За його словами, слідчим вдалося зібрати багато матеріалу, що доводить участь затриманих осіб. "Є фізіологічні особливості стрільби, існує аналіз, є зображення, де люди без масок", - зазначив Аваков.

При цьому стало відомо, що затримано лише трьох із 12 встановлених осіб. З іншими проводять слідчі дії із застосуванням новітніх технологій і поліграфа.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram