ГоловнаПолітика

Винному у стрілянині на Хрещатику загрожує довічне ув'язнення

Козюбчику інкримінують замах на умисне вбивство

Активісту Правого сектору, який влаштував стрілянину на Хрещатику, загрожує довічне ув'язнення.

Активіст "Правого сектору" Андрій Козюбчик стверджує, що не стріляв увечері 31 березня, коли пострілами з пістолета він поранив представників самооборони Майдану та заступника голови КМДА Богдана Дубаса, повідомляє ТСН.

Свідчення потерпілих і підозрюваного збігаються. Самооборонівці намагалися перевірити пакети, які ніс активіст "Правого сектору". Козюбчик повідомив, що його спровокували на стрілянину, а пістолет, з якого зроблені постріли, він нібито знайшов на вулиці. Стріляти на ураження намірів у нього нібито не було. "Я не хотів прицільно, на поразку стріляти. Тому, як мені здавалося, стріляв вниз", - стверджує стрілок. Захист наполягає на версії самооборони Козюбчика.

У прокуратурі кажуть про докази, які суперечать версії захисту. "Є відеоматеріал, де безпосередньо видно, хто і як робить злочин. На грунті конфлікту стався замах. І постріли були цілеспрямовані", - стверджує прокурор Шевченківської районної прокуратури столиці Ярослав Захарченко.

Козюбчику інкримінують замах на умисне вбивство. Санкція статті передбачає до 15 років в'язниці або довічне ув'язнення.

Нагадаємо, 31 березня в центрі Києва представник "Правого сектора" влаштував стрілянину, в результаті чого три людини були госпіталізовані. Стрілка затримала міліція. Ним виявився Андрій Козюбчик 1981 р. Під час інциденту Козюбчик нібито був п'яний.

Напередодні, Шевченківський районний суд Києва заарештував активіста ПС на два місяці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram