ГоловнаПолітика

Воїни-афганці погрожують залишити Крим без хліба, якщо Путін не виконає їх умову

Півострову погрожують повною блокадою

Воїни-афганці погрожують залишити Крим без хліба, якщо Путін не виконає їх умову
Фото: воины-афганцы

Члени громадської організації воїнів-афганців "Ніхто, крім нас" висунули ультиматум президенту Російської Федерації Володимиру Путіну і керівництву України.

Від Путіна вони вимагають відпустити всіх полонених, які на сьогодні утримуються в Криму (за даними афганців, їх понад 10 осіб). А від українського уряду - негайно розірвати дипломатичні відносини з Росією.

Про це афганці заявили на спільній прес-конференції з членами Штабу національного захисту регіону та дніпропетровського Автомайдану, повідомляє Радіо Свобода. 

На виконання цих вимог активісти дали два дні.

Якщо до п'ятниці їх умови не будуть задоволені, стверджують афганці, вони організують всеукраїнський пробіг до села Чонгар в Херсонській області та заблокують трасу, щоб "жодна фура, жодна буханка хліба не потрапила з України в окупований Крим".

Цю акцію представник організації "Ніхто, крім нас", назвав попереджувальною.

"Це буде перша акція. Якщо нас не почують, то ми заблокуємо не тільки чонгарський напрямок, але і вірменський, і залізницю. Поки хоч один військовополонений, інакше не назвеш, утримуватиметься в Криму, доти жодна буханка хліба на півострів не потрапить. Отже хай пан Путін визначиться зі своєю позицією", - заявив Мороз.

При цьому, за словами координатора дніпропетровського Автомайдану Тараса Здреника, спочатку блокуватиметься рух вантажівок у бік півострова. "Якщо протягом певного часу, п'яти годин, наші вимоги не будуть почуті, буде повне блокування вантажівок - і на півострів, і з півострова", - додав він.

Участь в акції планують взяти щонайменше 20 автомобілів з різних міст України.

Нагадаємо, раніше заступник в.о. голови Адміністрації президента Андрій Сенченко заявив, що всіх полонених у Криму найближчим часом мають відпустити. Відповідні переговори ведуть представники українських і російських Збройних сил в Севастополі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram