ГоловнаПолітика

Швейцарія обмежила фінансові операції росіян з "чорного списку" ЄС

Обмеження набирають чинності о18:00 за місцевим часом (20:00 МСК).

Швейцарія обмежила фінансові операції росіян з "чорного списку" ЄС

На території Швейцарії введені обмеження на фінансові операції 33 чиновників з Росії, стосовно яких Європейський союз раніше ввів санкції (сама Швейцарія не входить до ЄС).

До списку входять спікер Держдуми Сергій Наришкін, голова Ради Федерації Валентина Матвієнко, віце-прем'єр РФ Дмитро Рогозін, передає ИТАР-ТАСС.

"Федеральна рада 2 квітня 2014 прийняла рішення не вводити на території Швейцарії вже діючі в ЄС санкції. Однак ми вживаємо заходи, щоб перешкодити обходу цих санкцій через Швейцарію" - йдеться в повідомленні Державного секретаріату економіки Швейцарії(SECO).

У секретаріаті зазначили, що "фінансовим посередникам, які базуються в Швейцарії, в відтепер забороняється проводити нові угоди з цими 33 людьми".

У документі підкреслюється, що заборона не поширюється на вже існуючі бізнес-контакти, однак про такі контакти потрібно негайно проінформувати SECO. Ці дані будуть використані у разі, якщо влада Швейцарії вирішить ввести додаткові заходи проти російських чиновників.

Обмеження набирають чинності о 18:00 за місцевим часом (20:00 МСК).

Нагадаємо, в березні США та ЄС опублікували "чорні списки" російських офіційних осіб та чиновників Криму, стосовно яких вводяться санкції. У обидва списки потрапили кримські керівники Володимир Константинов і Сергій Аксьонов, а також російський сенатор Андрій Клішас і депутат Держдуми РФ Леонід Слуцький.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram