ГоловнаПолітика

РФ достатньо трьох днів для вторгнення в Україну, - НАТО

У НАТО помітили ознаки пересування невеликої частини російських військ

РФ достатньо трьох днів для вторгнення в Україну, - НАТО
Фото: EPA/UPG

Росія на кордоні з Україною має усі ресурси, необхідні для того, щоб домогтися цілей за 3-5 днів, якщо Москва наважиться на вторгнення.

Про це сказав верховний головнокомандувач сил НАТО в Європі генерал Філіп Бридлав в інтерв'ю агентству Reuters і Wall Street Journal, повідомляє Радіо Свобода.

За його словами, Росія може досягти своєї мети через три-п'ять днів. Бридлав назвав ситуацію на українсько-російському кордоні "дуже тривожною".

Він зазначає, що в НАТО помітили ознаки пересування невеликої частини російських військ напередодні ввечері, але не побачили ознак того, що вони повернулися в казарми.

За словами генерала, на зустрічі міністрів закордонних справ країн-членів НАТО в Брюсселі його попросили скласти до 15 квітня пакет про підкріплення на суші, в повітрі та морі для гарантій союзникам НАТО у Східній Європі.

Нагадаємо, 29 березня керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук повідомив, що в прикордонних районах України та Росії з боку РФ перебуває близько 50 тисяч російських військових.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram