ГоловнаПолітика

Прокуратура має намір оскаржити запобіжний захід Мельника

Ректор-утікач залишається за ґратами

Прокуратура має намір оскаржити запобіжний захід Мельника
Фото: Макс Левин

Органи прокуратури розглядають можливість оскарження запобіжного заходу екс-ректору Податкового університету Петрові Мельнику у вигляді арешту з можливістю внесення застави у розмірі 23 млн гривень.

Про це повідомив в.о. генпрокурора Олег Махніцький на брифінгу, інформує "Інтерфакс-Україна".

"Мельника затримано. Районний суд першої інстанції виніс йому запобіжний захід у вигляді арешту, але з умовою також застави. Зараз розглядається питання про оскарження його в апеляційному суді", - повідомив Махніцький.

Махніцький додав, що поки заставу не внесено, її може внести як сам Мельник, так і інші особи. "Звичайно, буде перевірятися, звідки ці кошти", - підкреслив він.

Нагадаємо, 1 квітня працівники ГУБОЗ МВС затримали Мельника на виконання ухвали Печерського районного суду Києва про його арешт. Мельника затримали після того, як він прилетів в Україну авіарейсом з Лондона.

При цьому МВС повідомило, що Петра Мельника доставлять до слідчого судді для застосування раніше обраного запобіжного заходу - утримання під вартою або застави на суму майже 23 млн грн.

12 серпня 2013 року, вже після втечі Мельника, Печерський суд Києва санкціонував його арешт.

Вперше Мельника затримали 27 липня 2013 року в своєму кабінеті під час отримання хабаря в розмірі 40 тис. грн і 80 тис. грн, які він вимагав за вступ абітурієнтів. 1 серпня йому обрали запобіжний захід у вигляді домашнього арешту строком на два місяці.

9 серпня стало відомо, що Мельник позбувся електронного браслета і втік. Він переховувався в США у родичів.

Петро Мельник - депутат минулого скликання Верховної Ради від Партії регіонів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram