ГоловнаПолітика

Тігіпко задумав відродити "Сильну Україну"

У Верховній Раді депутат має намір розколоти фракцію Партії регіонів

Тігіпко задумав відродити "Сильну Україну"
Фото: Макс Левин

Заступник глави Партії регіонів Сергій Тігіпко готується вийти з ПР і відродити партію "Сильна Україна".

Про це пише "Капітал".

За даними видання, у вівторок вранці Тігіпко провів зустріч з низкою депутатів фракції Партії регіонів, на якій обговорювалося питання створення в Раді депутатської групи з правами фракції.

"Дуже велика ймовірність того, що Тігіпко створить свою групу. Депутати бунтують. Нас він збирав, але з ініціативи депутатів. Всі присутні його підтримали, і найближчим часом ви дізнаєтеся всі подробиці", - розповів виданню народний депутат Олег Шаблатович (ПР), якого включили у виборчий список ПР за квотою партії "Сильна Україна", що припинила своє існування наприкінці травня минулого року заради злиття з Партією регіонів.

Приводом для зустрічі Тігіпка з депутатами стала заява новообраного секретаря президії ПР Бориса Колеснікова про те, що 15 квітня мають відбутися політради регіональних партійних організацій, на яких можливий розгляд питання про виключення з партії тих кандидатів від ПР, які вирішили балотуватися на виборах президента як самовисуванці.

Шаблатович каже, що Тігіпко може оголосити про свій вихід з ПР до 15 квітня, не чекаючи на рішення партії про його виключення.

За даними видання, Тігіпко може розраховувати на створення в парламенті своєї депутатської групи на правах фракції в кількості 33-35 депутатів.

При цьому близькі до Тігіпка народні депутати повідомили видання, що після виходу з ПР він має намір розкручувати власний політичний проект. За інформацією видання, розглядаються варіанти відродження діяльності партії "Сильна Україна".

Згідно з даними державного підприємства "Український інститут промислової власності", бренд "Сильна Україна" зареєстровано на Тігіпка.

Нагадаємо, Партія регіонів підтримала висунення Михайла Добкіна кандидатом у президенти. При цьому Сергій Тігіпко балотується як самовисуванець.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram