ГоловнаПолітика

Мельника можуть відпустити під заставу 23 млн гривень

Прикордонники склали на ректора-втікача адмінпротокол

Мельника можуть відпустити під заставу 23 млн гривень
Архив
Фото: podrobnosti.ua

Екс-ректору Податкового університету Петру Мельнику обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою або застави у розмірі 22 мільйони 940 тисяч гривень.

Про це повідомляє прес-служба МВС з посиланням на відповідну ухвалу Печерського суду Києва.

"Згідно з рішенням суду, зловмисника доставлять до слідчого-судді для застосування обраного запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою, або застави в розмірі 22 мільйони 940 тисяч гривень", - сказано в повідомленні.

Коли саме було винесено рішення, не уточнюється. 12 серпня 2013 року Печерський суд, вже після втечі Мельника, санкціонував його арешт. Однак термін дії цього рішення обмежили одинадцятим лютого 2014 року.

МВС повідомляє, що Мельника затримали співробітники ГУБОЗ після того, як він прилетів в Україну авіарейсом з Лондона.

Також наголошується, що Державна прикордонна служба України складає щодо Мельника адміністративний протокол про порушення правил перетину держкордону.

Нагадаємо, Мельника затримали 27 липня за вимагання та отримання хабарів у розмірі 40 тис. і 80 тис. гривень від двох громадян за вступ їхніх родичів до вузу.

1 серпня 2013 року постановою Печерського районного суду в Києві П. Мельнику, як підозрюваному в скоєнні кримінального злочину, передбаченого ч.4 ст.368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або отримання неправомірної вигоди посадовою особою), обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

7 серпня до підозрюваного застосували електронні засоби контролю, а саме: електронний браслет і мобільний контролюючий пристрій. Однак, екс-ректор якимось чином звільнився від браслета і втік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram