ГоловнаПолітика

Україна подасть до суду на Росію через денонсацію договорів про ЧФ

Міжнародні судові інститути розберуться з діями РФ

Україна подасть до суду на Росію через денонсацію договорів про ЧФ
Фото: www.president.gov.ua

Україна має намір звернутися в міжнародні судові інстанції через денонсацію Росією угод про перебування Чорноморського флоту в Криму.

Про це сказав у середу на брифінгу заступник міністра закордонних справ Данило Лубківський.

За словами заступника міністра, вже розроблені правові інструменти, за допомогою яких Україна має намір відстоювати свої права.

"Це стосується, зокрема, того рішення, яке сьогодні ухвалено про денонсацію угод про перебування Чорноморського флоту. Весь процес матиме наслідком звернення в міжнародні судові інститути", - сказав Лубківський.

Він розповів, що Україна буде крок за кроком залучати всі міжнародно-правові механізми, щоб зупинити агресора і притягнути до відповідальності.

Нагадаємо, Рада Федерації Федеральних зборів Російської Федерації (верхня палата парламенту) в середу денонсувала угоди, що регулюють порядок перебування Чорноморського флоту РФ в Криму, зокрема, "харківські угоди" про продовження на 25 років базування Чорноморського флоту в Криму в обмін на надання Україні стодоларової знижки на газ. 31 березня Держдума РФ (нижня палата парламенту) денонсувала ці угоди.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram