ГоловнаПолітика

ГПУ закрила справи проти кількох чиновників за фактами закликів до захоплення держвлади

Зокрема проти Турчинова, Ляшка, Луценка, Тягнибока

ГПУ закрила справи проти кількох чиновників за фактами закликів до захоплення держвлади
Фото: zn.ua

Кримінальні справи за фактами дій і закликів, спрямованих на захоплення державної влади і таких, що загрожують громадському порядку, проти народних депутатів України Олександра Турчинова, Олега Тягнибока, Миколи Катеринчука, Олега Ляшка та політика Юрія Луценка закрито за відсутністю в їхніх діях складу кримінального злочину на підставі п.2 ст. 284 КПК України.

Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

"Під час мирних акцій протесту на Майдані в Києві Головним слідчим управлінням Служби безпеки України розслідувалися кримінальні провадження за фактами дій і закликів, спрямованих на захоплення державної влади та таких, що загрожують громадському порядку. У зазначених процесах досудове розслідування проводилося стосовно народних депутатів України Олександра Турчинова, Олега Тягнибока, Миколи Катеринчука, Олега Ляшка та політика Юрія Луценка. За лютий 2014 року кримінальні провадження були закриті процесуальним прокурором на підставі ст.ст. 1,3,4 п.4 ст. 5 Закону України "Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування і покарання з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань", - йдеться в повідомленні.

Заступник генерального прокурора зазначені рішення скасував, оскільки в діях зазначених осіб відсутній умисел на вчинення кримінального злочину.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram