ГоловнаПолітика

В Україні пропонують створити Державну адміністрацію у справах окупованого Криму

Новий орган виконавчої влади повинен працювати при Кабміні

В Україні пропонують створити Державну адміністрацію у справах окупованого Криму
Фото: EPA/UPG

Президент Міжнародної асоціації офіцерів спеціальних підрозділів боротьби з організованою злочинністю "ЦЕНТР" Олександр Давиденко запропонував створити Держадміністрацію у справах тимчасово окупованої території.

Про це він написав у своєму блозі на LB.ua. На думку Давиденка, Держадміністрація має працювати на правах центрального органу виконавчої влади при Кабінеті Міністрів України.

"Робота створеної Державної адміністрації повинна бути побудована за типом місій ООН або ОБСЄ, - пропонує Давиденко, - Її діяльність повинна бути узгоджена на найвищому міжнародному рівні, в тому числі з Російською Федерацією".

З ініціативи президента Асоціації офіцерів новий орган повинен мати свої офіси в Криму і в населених пунктах біля Криму, а також у Києві. "Співробітники місії, офісні приміщення та автотранспорт повинні мати статус, прирівняний до дипломатичного, і користуватися недоторканністю", - йдеться у блозі.

Створена Держадміністрація повинна, на думку Давиденка, забезпечити взаємодію з російською владою в різних сферах діяльності.

Нагадаємо, в Росії вже ініційовано створення Міністерства у справах Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram