ГоловнаПолітика

США відмовилися вимагати від України федералізації

Чи давати регіонам автономію, повинна вирішувати сама українська влада

США відмовилися вимагати від України федералізації
Джон Керри, Сергей Лавров
Фото: EPA/UPG

Глава держдепартаменту США Джон Керрі за підсумками своєї зустрічі з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим заявив, що питання федералізації України, яку пропонує РФ, повинна вирішувати сама українська влада.

Про це повідомляє ВВС.

При цьому Керрі підкреслив, що для вирішення ситуації в Україні Москві слід відвести війська від кордонів з Україною.

Керрі також вказав, що США не розглядають шляхів вирішення ситуації в Україні, в рамках яких законного уряду України не буде за столом переговорів.

Держсекретар зазначив, що серед тих пропозицій, які висловили США - забезпечення прав національних меншин, врегулювання мовних проблем в Україні, залучення міжнародних спостерігачів, інклюзивна конституційна реформа, роззброєння всіх незаконних збройних формувань і провокаторів.

Нагадаємо, Керрі і Лавров зустрілися в неділю ввечері в Парижі, щоб обговорити критичну ситуацію навколо України після анексії Росією Криму.

Керрі, який повертався з турне Близьким Сходом, розвернув свій літак, щоб прибути на переговори до Парижа, які були організовані в останню хвилину після телефонної розмови між президентами Обамою і Путіним в п'ятницю.

Барак Обама під час розмови з Путіним закликав Росію відвести російські війська від українського кордону, а також дати письмові відповіді на пропозиції США про врегулювання ситуації в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram