ГоловнаПолітика

Садовий: "Львів прийме студентські делегації з південно-східних регіонів"

Настав час об'єднувати країну

Садовий: "Львів прийме студентські делегації з південно-східних регіонів"
Фото: 62.ua

У п'ятницю в Донецьку приземлилися 150 львівських студентів на чолі з мером Андрієм Садовим. Львів'яни прилетіли підтримати хокейний клуб "Донбас" у матчі з празьким "Левом" в Кубку Гагаріна.

Стільки само молодих донеччан з ініціативи ХК "Донбас" вирушили на ознайомчу екскурсію до Львова.

Обмін студентськими делегаціями, який має зблизити жителів двох регіонів України, проходить під гаслом "Схiд i Захiд разом!".

Мер Львова Андрій Садовий у розмові з LB.ua зазначив, що потрібно об'єднувати країну.

"Емоції від відвідин Донецька винятково позитивні. Хоча після телевізійних сюжетів, коли показували протести й пікети, у наших студентів були деякі побоювання. Але виявилося, що це дуже чисте і затишне місто.

Ті проблеми, які ми отримали зараз, виникли не на порожньому місці. Вони виникли через роз'єднання людей. Тому ми не зупинимося на сьогоднішній акції. Або ми будемо діяти, або нічого не зміниться. Львів найближчим часом відвідають студентські делегації із Запоріжжя, Луганська, Кривого Рогу, Маріуполя та інших міст. Це дуже корисні і важливі кроки", - сказав Садовий.

Фото: 62.ua

Мер Львова також поділився своїми враженнями від відвідування хокейного матчу: "Це не футбол. Тут інша динаміка і набагато більше драйву. І я скажу, що вся країна недоотримує емоції, бо не маємо можливостей постійно проводити матчі такого рівня".

Зазначимо, що мер Донецька Олександр Лук'янченко сказав, що під час відвідин Львова ніколи не відчував внутрішнього дискомфорту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram