ГоловнаПолітика

Турчинов затвердив положення про головний орган управління Національної гвардії

Турчинов затвердив положення про головний орган управління Національної гвардії
Фото: http://iportal.rada.gov.ua/

Виконуючий обов'язки президента України, голова Верховної Ради України Олександр Турчинов затвердив положення про головний орган військового управління Національної гвардії України.

Про це йдеться в указі президента України від 28 березня.

Згідно з положенням, Головуправління бере участь у забезпеченні реалізації державної політики з питань діяльності Нацгвардії; організації виконання покладених на Нацгвардію завдань та основних функцій; забезпеченні безпосереднього військового керівництва територіальними управліннями Нацгвардії, з'єднаннями, військовими частинами та підрозділами, вищими навчальними закладами, навчальними військовими частинами (центрами), базами, установами, що не входять до складу оперативно-територіальних об'єднань Нацгвардії.

Начальником Главправління Нацгвардії є командувач Національної гвардії, який призначається на посаду і звільняється з посади Верховною Радою за поданням президента.

Пропозицію президенту щодо кандидатури на посаду командувача Нацгвардії вносить міністр внутрішніх справ, на посаду командувача призначається військовослужбовець.

Командувач Нацгвардії має першого заступника і чотирьох заступників, які відносяться до вищого командування гвардії.

Також в Головуправлінні створюється постійно діючий колегіальний дорадчий орган - військова рада, її головою є командувач Нацгвардії. До складу військової ради за посадою входять перший заступник і заступники командувача, а також представники МВС.

Рішення військової ради гвардії затверджуються наказами та директивами командувача.

Нагадаємо, 13 березня Верховна Рада створила Національну гвардію загальною чисельністю до 60 тис. військовослужбовців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram