ГоловнаПолітика

МЗС РФ звинуватив Україну в утиску прав німців, чехів та угорців

Біженців з України все більше, запевняють у відомстві.

МЗС РФ звинуватив Україну в утиску прав німців, чехів та угорців
Фото: www.obozrevatel.com

МІД Росії заявив, що в Україні чинять тиск на права національних меншин, і закликав ООН і ОБСЄ захищати їх. Про це сказано в повідомленні відомства.

У першу чергу МЗС звинуватив офіційний Київ в "тотальному ігноруванні інтересів російськомовних жителів України". Свідченням цього міністерство назвало призупинення трансляції російських телеканалів.

"Менш помітно, але від цього не менш драматично складається ситуація навколо проживаючих в Україні етнічних німців, чехів, угорців та інших національних меншин. Вони стурбовані нестабільністю політичної ситуації в країні і всерйоз побоюються за своє життя, безпосередньо стикаючись з тими безчинствами, які продовжують творити доморощені ультранаціоналісти і неофашисти.Внаслідок цього останнім часом зафіксовано значне збільшення числа осіб, які бажають як тимчасово, так і назавжди виїхати на свою історичну батьківщину. Все більше жителів України шукають притулку і в Росії ", - запевняють в МЗС РФ.

Нагадаємо, останнім часом МЗС РФ в оцінці подій в Україні все частіше вдається до пропаганди, перекручуючи факти і поширюючи відверту брехню.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram