ГоловнаЕкономікаДержава

Яценюк хоче скоротити кількість податків до восьми

В Україні з'явиться новий Податковий кодекс

Яценюк хоче скоротити кількість податків до восьми
Фото: Макс Левин

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк вважає, що кількість податків в Україні потрібно скоротити до восьми.

"Нам потрібно ухвалити нову редакцію Податкового кодексу, яка передбачала б зменшення кількості податків до восьми і розширення бази оподаткування", - заявив він у Верховній Раді.

Яценюк запевнив, що уряд готовий до широкої дискусії з усіма зацікавленими сторонами про нову редакцію Податкового кодексу, він висловив надію на те, що такий документ зможе набути чинності вже з 1 січня 2015 року.

Раніше з аналогічною пропозицією виступали представники попереднього уряду. Наприклад, міністр доходів і зборів Олександр Клименко говорив, що вже 2014 року кількість податків скоротять більш ніж удвічі - з 22 до 9-10.

У листопаді депутат Верховної Ради, член фракції Партії регіонів Сергій Тігіпко вніс у парламент законопроект про скорочення кількості податків і зборів.

Зокрема, він пропонував скасувати збір за першу реєстрацію транспортного засобу; плату за користування надрами; плату за землю, збір за користування радіочастотним ресурсом; збір за спеціальне використання води, збір за спеціальне використання лісових ресурсів; фіксований сільськогосподарський податок; збір на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства; збір у вигляді цільової надбавки до чинного тарифу на електричну та теплову енергію, крім електроенергії, виробленої кваліфікованими когенераційними установками; збір у вигляді цільової надбавки до чинного тарифу на природний газ для споживачів усіх форм власності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram