ГоловнаСуспільствоЖиття

Відмова від російського паспорта коштуватиме кримчанам 500 гривень

У міграційну службу подали заяви на отримання російського паспорта близько 20 тис. кримчан

Відмова від російського паспорта коштуватиме кримчанам 500 гривень

Кримчани, які не бажають отримувати російське громадянство, повинні заплатити мито в розмірі 2 тис. рублів (500 грн).

Про це під час прес-конференції повідомив керівник департаменту з організації реєстраційно-паспортної роботи ФМС Олександр Аксьонов, повідомляє Радіо "Свобода".

"Жителі Криму, які не захочуть отримувати російський паспорт, повинні подати заяву до органів реєстрації протягом календарного місяця, починаючи з 18 березня. Потім на підставі заяви оформлятиметься вид на проживання", - зазначив Аксьонов.

Громадяни, які відмовилися від процедури, не проходитимуть тривалі процедури, тому що в Росії з цим питанням раніше стикалися, коли на території країни проживала значна кількість іноземних громадян, зареєстрованих за радянськими паспортами, пояснив Аксьонов.

Окрім заяви громадянам необхідно надати фотографію і сплатити зазначений збір, після чого буде видано посвідку на проживання іноземного громадянина.

У міграційну службу подали заяви на отримання російського паспорта близько 20 тис. кримчан, понад 2,5 тисячі вже оформлено.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що мешканці Криму, які не мають реєстрації на півострові, протягом місяця повинні виїхати за межі Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram