ГоловнаПолітика

МЗС РФ: резолюція ГА ООН щодо України ухвалена під тиском

Оскаржувати анексію Криму марно, зазначають у відомстві

МЗС РФ: резолюція ГА ООН щодо України ухвалена під тиском
Фото: www.obozrevatel.com

МЗС РФ назвало резолюцію Генасамблеї ООН щодо України контрпродуктивною і закликало міжнародне співтовариство домагатися стабілізації ситуації в цій країні.

Про це йдеться в повідомленні, опублікованому в п'ятницю на сайті російського зовнішньополітичного відомства, повідомляє РИА Новости.

"Контрпродуктивна ініціатива з резолюцією Генасамблеї лише ускладнить сприяння врегулювання внутрішньополітичної кризи в Україні. Закликаємо конструктивно налаштованих і незалежно мислячих учасників міжнародного співтовариства спрямувати зусилля на реальне сприяння стабілізації ситуації в цій країні і проявити повагу до результатів вільного волевиявлення населення Криму, яке вже зіграло свою історичну роль, і оскаржувати це марно", - йдеться в повідомленні.

Окрім того, МЗС Росії впевнене, що розпорошеність позицій держав-членів ООН, а також велика кількість тих, що утрималися і не присутніх на голосуванні, свідчать про "неприйняття однобокого трактування подій, які відбуваються в Україні". "При цьому відомо, який безпардонний тиск, аж до політичного шантажу та економічних погроз, чинився на цілу низку держав-членів з тим, щоб вони проголосували "за", - зазначається також у коментарі МЗС РФ.

Слід зазначити, що резолюції Генасамблеї, на відміну від резолюцій СБ ООН, мають рекомендаційний, а не зобов'язуючий до виконання характер.

Нагадаємо, напередодні Генасамблея ООН більшістю голосів ухвалила резолюцію, в якій недавній нелегітимний референдум в Криму названо таким, який не має законної сили. За резолюцію проголосували 100 країн, проти виступили 11 держав, ще 58 утрималися.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram