ГоловнаПолітика

Путін: має бути відповідальність за подвійне громадянство

Відповідальність не повинна бути надмірною, вважає президент РФ

Влада Росії має знати, хто з російських громадян має громадянство інших держав, за приховування такої інформації повинна бути введена відповідальність.

Про це Путін сказав на зустрічі з членами Ради Федерації РФ, пише УНІАН.

"Тепер законодавство про громадянство. Так, я згоден в тому, що ми цілком повинні і маємо право знати, хто живе в Росії, чим займається. Звісно, той приклад, який ви зараз привели з приводу клятви людей, що приймають іноземне громадянство, не повинен залишитися без уваги", - сказав Путін.

"Але тут теж не можна перестаратися, і відповідальність не повинна бути надмірною, хоча, звичайно, така відповідальність повинна бути. Найголовніше, щоб ми фіксували цей стан. А відповідальність - це вже ви подумайте разом з депутатами Держдуми і з урядом", - додав він.

Перед цим член Ради Федерації Андрій Клішас, розповідчаючи про те, як регулюється інститут громадянства в багатьох державах, заявив, що в багатьох країнах є клятва.

При цьому Клішас підкреслив, що необхідно ввести норми законодавства, які дозволили б Російській Федерації щонайменше одержувати повідомлення від громадян, які мають паспорти інших держав.

"А за приховування факту про наявність іноземного громадянства можна було б встановити і кримінальну відповідальність, я не думаю, що дуже жорстку, але, в усякому разі, відповідальність, яка була б у вигляді обов'язкових робіт. Мені здається, що це вже досить серйозний стимул. Мені здається, такого роду підхід був би цілком обґрунтованим", - підкреслив він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram