ГоловнаПолітика

Україна розраховує найближчими днями вивезти з Криму зброю і техніку

У цей момент погоджують технічні деталі

Україна розраховує найближчими днями вивезти з Криму зброю і техніку
Фото: Макс Левин

Україна розраховує найближчими днями вивезти з Криму зброю і техніку, заявив на брифінгу у Верховній Раді в.о. глави Адміністрації президента України Сергій Пашинський.

"Ми оголосили про виведення військ. На цей момент погоджують технічні деталі, переговори йдуть дуже важко, провокації з боку російських окупантів йдуть постійні, але наші переговорні групи і наші фахівці з Міноборони виконують поставлені завдання, і сподіваємося, що найближчими днями ми почнемо виведення військ зі зброєю, з технікою і з українськими прапорами", - сказав Пашинський, повідомляє РБК-Україна.

Він зазначив, що йдеться про наймасштабнішу операцію в історії України.

"Мова йде про евакуацію з тимчасово окупованих територій десятків тисяч людей, десятків тисяч тонн вантажів, тисяч і тисяч контейнерів. Проблема такого масштабу перед Україною ще не стояла. Я переконаний, що якщо всі гілки влади і все суспільство витримає кілька днів ці інформаційні та провокаційні удари РФ, ми повністю реалізуємо цю програму. Створено на базі Кабінету Міністрів штаб евакуації цивільного населення, і ви знаєте, що його очолює віце-прем'єр Гройсман. Створено систему координат на базі Міністерства інфраструктури, готуються контейнери, готуються поїзди. Це колосальна робота, вона робиться 24 години на добу. Найближчим часом, я сподіваюся, що ми вийдемо вже на фізичне переміщення", - сказав Пашинський.

Нагадаємо, 24 березня Рада національної безпеки і оборони України доручила Міністерству оборони передислокувати військові підрозділи, що знаходяться в Криму.

Продовжити службу в Збройних силах України виявили бажання 4,3 тис. з 18,8 тис. військовослужбовців, які дислокувалися в Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram