ГоловнаПолітика

Путін упевнений, що Крим доволі швидко стане самодостатнім

За словами президента, "цей регіон вельми привабливий"

Путін упевнений, що Крим доволі швидко стане самодостатнім
Фото: стоп-кадр канала Росcия 24

Російське керівництво впевнене, що Крим здатен стати самодостатнім із бюджетного погляду регіоном і, можливо, навіть донором.

"Я впевнений у тому, що Крим може і з правильною організацією економіки регіону стане самодостатнім регіоном", - сказав президент Володимир Путін на зустрічі з прем'єр-міністром РФ Дмитром Медведєвим, зазначивши, що цей регіон вельми привабливий, повідомляє РИА Новости.

Зі свого боку голова уряду РФ зазначив, що "потенційно Крим зможе перетворитися на донора".

Раніше такі оцінки вже давали в Мінекономрозвитку Росії. Зокрема, заступник голови міністерства Олексій Лихачов зазначав, що в перспективі, з правильними інфраструктурними інвестиціями, цей регіон зможе перетворитися з дотаційного на донора.

Нагадаємо, 16 березня в Криму пройшов неконституційний референдум. За приєднання до Росії на ньому проголосували 96,77%. Процес волевиявлення кримчан супроводжували порушення.

17 березня президент Росії Володимир Путін підписав указ "Про визнання Республіки Крим" суверенною і незалежною державою.

У п'ятницю, 21 березня, Рада Федерації одностайно ратифікувала міждержавний Договір "Про прийняття в Російську Федерацію Республіки Крим та утворення в складі РФ нових суб'єктів".

20 березня Держдума Росії ратифікувала міждержавний договір про прийняття до складу Росії нових суб'єктів - Республіки Крим і міста федерального значення Севастополя.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram