ГоловнаПолітика

Українські військові взяли під контроль навігаційну станцію ЧФ РФ у Генічеську

Військові налагодили пропускний режим і почали інвентаризацію майна

Українські військові взяли під контроль навігаційну станцію ЧФ РФ у Генічеську
Фото: mil.gov.ua

У середу, 26 березня, в Генічеську (Херсонська область) військовослужбовці Збройних сил України за підтримки БТРа і декількох військових машин узяли під контроль навігаційну станцію "Марс-75", яка належить Чорноморському флоту РФ.

Про це йдеться в повідомленні Міноборони.

На території цього об'єкту донедавна незаконно дислокувався підрозділ Чорноморського флоту Російської Федерації.

"Адже станцію радіонавігаційної системи "Марс-75", згідно з рішенням Господарського суду Херсонської області, ще в лютому 2003 року мали передати Міністерству транспорту та зв'язку України - для використання державним підприємством "Держгідрографія". Однак російські військові відмовлялися виконувати рішення українського суду. Неодноразові спроби судового виконавця зайти на станцію закінчувалися безрезультатно", - зазначили в Міноборони.

У повідомленні відомства зазначають, що українські десантники облаштувалися і зайняли бойові позиції по периметру об'єкта, налагодили пропускний режим і почали інвентаризацію майна, яка знаходиться на його території. Після цього буде прийнято рішення про подальше використання станції.

Також нагадаємо, військовослужбовці Російської Федерації в ніч з 23 на 24 березня захопили підрозділ українських морських піхотинців у Феодосії.

Раніше була захоплена українська авіабаза в Новофедорівці. Також спецпризначенці Російської Федерації взяли під контроль українську військову частину в Бельбеку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram