ГоловнаКультура

Україна має намір забрати з виставки в Голландії золото скіфів з кримських музеїв

У Путіна категорично не згодні віддавати історичні цінності

Україна має намір забрати з виставки в Голландії золото скіфів з кримських музеїв

Міністерство культури України вважає, що експонати виставки "Крим: золото і секрети Чорного моря", які зараз перебувають в Нідерландах, повинні бути повернуті Україні. Про це повідомляє РИА Новости з посиланням на прес-службу відомства.

Виставка "Крим: золото і секрети Чорного моря" була відкрита в археологічному музеї Алларда Пірсона в Амстердамі на початку лютого. На ній зібрані археологічні знахідки з п'яти кримських музеїв, серед експонатів - артефакти із золота, церемоніальний шолом і дорогоцінні камені.

"Експозиція повернеться в Україну, бо документи були видані українською стороною. Ці цінності належать Україні", - сказали в прес-службі міністерства.

Співрозмовник агентства не зміг сказати залишиться експозиція в Україні, чи буде повернута до Криму. "Далі будемо дивитися. Зараз складно сказати", - відзначили в прес-службі.

Раніше в четвер спеціальний представник президента РФ з міжнародного культурного співробітництва Михайло Швидкой заявив, що скіфське золото з кримських музеїв, яке зараз знаходиться на виставці в Амстердамі, має повернутися до Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram