ГоловнаПолітика

Аваков: "Правий сектор" протистоїть МВС у двох областях

Міністр запевняє, що відео спроби затримання Музичка немає

Аваков: "Правий сектор" протистоїть МВС у двох областях
Арсен Аваков
Фото: EPA/UPG

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що люди, які називають себе "Правим сектором", протистоять МВС у двох областях.

Про це він сказав журналістам.

За його словами, у Закарпатській області правоохоронцям чинять опір озброєні гранатометами особи, які захопили приватний будинок, розташований недалеко від майна, яке приписують лідерові громадської організації "Український вибір" Вікторові Медведчуку.

"Коли з одного боку стоять правоохоронні органи із санкціями суду і так далі, з іншого боку стоять люди з автоматичною зброєю, в тому числі з гранатометами, цю ситуацію треба вирішувати", - сказав міністр.

Також міністр згадав ситуацію в Запорізькій області, де люди, які називають себе "Правим сектором", захопили полігон шлакових відходів у балці "Середня", що належить металургійному комбінату "Дніпроспецсталь".

"І знову протистояння, знову з одного боку стоять правоохоронці, а з іншого боку стоять незрозумілі люди з автоматами. Цим ситуаціям слід покласти край. Якщо політичне регулювання не підходить, то держава повинна вживати заходів. Інакше ми перетворюємося на Сомалі, коли в нас на вулицях заправляють банди і вирішують, що і як відбувається. Моя функція - не допустити цього", - наголосив Аваков.

Аваков також заявив, що операцію затримання члена партії "Правий сектор" Олександра Музичка (прізвисько "Сашко Білий") не фіксували на відео.

"Оперативного відео немає. Є одна чи дві камери спостереження, які нічого не показують... Там видно тільки, як бігають, мерехтливі тіні, не більше", - сказав Аваков.

Він додав, що сам розпорядився оприлюднити в ЗМІ всі наявні записи з камер спостереження.

Варто зазначити, що напередодні в Інтернеті з'явилося відео, зняте камерами спостереження біля кафе, де був убитий Музичко. На ньому видно, як людину, що втікає від правоохоронців, збивають із ніг, після чого вона лежить не рухаючись. Утім, судячи з усього, на відео не Музичко, а один з його охоронців, оскільки на фотографіях з тілом Музичка місце інше.

 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram