ГоловнаЕкономікаБізнес

Власники "Лукойлу" продають медіа-холдинг в Україні

"Ділова столиця" і "Навколо світу" змінюють власника

Власники "Лукойлу" продають медіа-холдинг в Україні
Фото: luknef.lukoil.ru

Український медіа-холдинг "Картель", який контролюється співвласниками російського "Лукойлу" Леонідом Федуном і Вагітом Алекперовим, змінює власника.

Імовірним покупцем є аграрний мільйонер Олег Бахматюк, пише видання Hubs з посиланням на свої джерела. Втім, прес-секретар бізнесмена Лідія Сливоцька спростувала цю інформацію.

За словами Олени Дьоміної, головного редактора газети "Ділової столиці", яка входить до "Картель", новий власник холдингу - Вадим Денисенко, нинішній головний редактор он-лайн-каналу Еспресо.tv. Сам Денисенко підтвердив, що "буде мати стосунок" до "Картелю" і спростував причетність до операції Бахматюка.

Видавнича група "Картель" була заснована 2001 року. До її складу входять "Всеукраїнське передплатне агентство", торговий дім "Картель-преса", рекламні агентства "МАЙ" і "МАГ". Власна роздрібна мережа компанії нараховує близько тисячі точок з продажу преси на всій території України. У портфелі групи є ділові ЗМІ (газета "Ділова столиця", журнал "Власть денег", сайт depo.ua), глянцеві видання ("Худеем легко", "Навколо світу"), найбільший в Криму тижневик - газета "Перша Кримська".

В останні роки "Картель" не показував прибуткової роботи. За даними компанії, її виторг за 2011 рік - 11,3 млн грн, збитки - 1,2 млн грн. Виторг 2012-го року скоротився до 7,6 млн грн, а збиток зріс до 2,3 млн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram