ГоловнаПолітика

СБУ і Генпрокуратура візьмуться за російські телеканали

Нацрада з телерадіомовлення подала позов до суду

СБУ і Генпрокуратура візьмуться за російські телеканали
Виктория Сюмар
Фото: Виталий Головин

Рада національної безпеки і оборони України доручила СБУ та Генеральній прокуратурі провести розслідування діяльності російських телеканалів в Україні.

Про це повідомила на брифінгу заступник секретаря РНБО Вікторія Сюмар, інформує "Інтерфакс-Україна".

"Секретар РНБО підписав відповідні доручення СБУ та Генеральній прокуратурі провести розслідування на предмет того, наскільки діяльність російських телеканалів відповідає українському законодавству, і чи є там факти розпалювання міжнаціональної ворожнечі, заклики до війни, до сепаратизму", - заявила вона.

За словами Сюмар, Нацрада з питань телебачення і радіомовлення подала позов до суду щодо діяльності російських телеканалів.

"Цей позов розглядатиметься цього тижня. І ми сподіваємося на швидке судове рішення в цьому актуальному для України питанні", - підкреслила вона.

При цьому Сюмар не уточнила суть позову.

Нагадаємо, 7 березня Нацрада з телерадіомовлення закликала провайдерів програмної послуги тимчасово утриматися від ретрансляції у своїх мережах передач телеканалів "Вести", "Россия 24", ОРТ, "РТР Планета" до приведення їх програм у відповідність до вимог українського законодавства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram