ГоловнаПолітика

До України їдуть два єврокомісари

Штефан Фюле та Альгідрас Шемета обговорять виділення кредиту і торгові преференції

До України їдуть два єврокомісари
Штефан Фюле
Фото: EPA/UPG

Делегація Європейського Союзу на чолі з комісаром з питань розширення та європейської політики сусідства Штефаном Фюле і комісаром з питань оподаткування, митних платежів, боротьби з шахрайством і статистики Альгідрасом Шеметою перебуватиме 25-26 березня в Україні з робочим візитом.

Про це на брифінгу повідомив директор департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ України Євген Перебийніс, інформує РБК-Україна.

До складу делегації також входять високопоставлені чиновники структурних підрозділів Європейської комісії з питань торгівлі, фінансово-економічних, візово-міграційних питань.

За словами Перебийніса, під час візиту відбудеться розширена зустріч делегації ЄС з прем'єром Арсенієм Яценюком і членами уряду, а також двосторонні зустрічі з керівниками міністерств.

Зокрема, обговорюватимуть надання невідкладної фінансової допомоги Україні з боку ЄС з метою макроекономічної стабілізації України і порядок надання Україні автономних торгових преференцій ЄС, в рамках яких в односторонньому порядку буде лібералізовано доступ до ринку ЄС для українських експортерів, а також підготовку до підписання розділів Угоди про асоціацію з торгово-економічних і секторальних питань.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram