ГоловнаПолітика

Україна готова зайняти місце Росії в G8, - Яценюк

Таку заяву прем'єр зробив на зустрічі з канадським колегою

Україна готова зайняти місце Росії в G8, - Яценюк
Фото: www.kmu.gov.ua

Україна готова зайняти місце Росії у "Великій вісімці", якщо РФ виключать із цієї організації.

Про це заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк під час спільного брифінгу з прем'єр-міністром Канади Стівеном Харпером.

"Але моє послання учасникам "Сімки" в тому, що час будувати нову систему глобальної безпеки і притягувати до серйозної відповідальності тих, хто цю безпеку порушує", - сказав Яценюк, повідомляє УНІАН.

Прем'єр-міністр Канади Стівен Харпер на це зазначив, що на найближчій зустрічі із G7 обговорюватимуть питання продовження членства Росії в цій організації. "Звичайно, ми буде обговорювати це з моїми колегами. Я не думаю, що потрібно дуже багато фантазії, щоб уявити, який мій погляд... Але, безумовно, ми з партнерами обговорюємо це питання перед тим, як дійдемо до остаточного рішення", - сказав Харпер.

Нагадаємо, сім країн із G8 засудили дії Росії щодо України. Міністр закордонних справ Франції Лоран Фабіус заявив, що участь Росії у "Великій вісімці" призупинено. "Велика вісімка" - міжнародний клуб, який об'єднує уряди Великобританії, Німеччини, Італії, Канади, Росії, США, Франції та Японії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram