ГоловнаПолітика

Кличко закликає ООН терміново ввести в Крим миротворців

Щоб не допустити гуманітарної катастрофи

Кличко закликає ООН терміново ввести в Крим миротворців
Фото: Макс Левин

Голова фракції "Український демократичний альянс за реформи (УДАР)" у Верховній Раді Віталій Кличко закликає Організацію Об'єднаних Націй ввести на територію не визнаної Україною Республіки Крим миротворців.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби партії "УДАР".

"Ми закликає ООН і ОБСЄ терміново ввести на територію півострова Крим спостерігачів і миротворців, щоб не допустити гуманітарної катастрофи", - йдеться в повідомленні.

Окрім того, за словами Кличка, необхідно терміново скликати засідання Ради національної безпеки і оборони для ухвалення конкретних рішень про виведення військових і їхніх сімей у місця тимчасової дислокації поза Кримом.

Лідер УДАРу переконаний, що ООН і ОБСЄ терміново повинні ввести на територію Криму спостерігачів і миротворців.

"Нагальним завданням спостерігачів і миротворців є створення гуманітарного коридору для виведення з Криму українських військових, їхніх сімей і всіх, хто змушений покинути півострів. Міжнародні спостерігачі і миротворці могли б використовувати для своєї діяльності українські військові об'єкти", - наголосив Кличко.

Він також зазначив, що місія спостерігачів і миротворців повинна не допустити етнічні чистки та порушення прав кримських татар, українського та інших народів на півострові й залишитися в Криму до повної демілітаризації його території.

Нагадаємо, ООН має намір визнати Крим демілітаризованою зоною.

Також нагадаємо, лідер партії "УДАР" Віталій Кличко вважає, що українських військових із Криму треба виводити негайно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram