ГоловнаПолітика

У Донецьку кілька тисяч осіб просять Януковича повернутися

Мітингувальники хочуть, щоб екс-президент покаявся і повернувся в Україну

У Донецьку кілька тисяч осіб просять Януковича повернутися
Фото: ostro.org

Близько 3 тисяч осіб проводять мітинг на підтримку екс-президента України Віктора Януковича на площі Леніна в Донецьку. Народ підходить, проте багато через якийсь час ідуть геть.

Люди тримають у руках георгіївські прапори, прапори Російської Федерації і Військово-морського флоту СРСР.

На сцені розміщено плакати з написами: "Янукович - наш законний президент", "Януковичу, захисти свій народ". Учасники мітингу скандують аналогічні гасла. Лейтмотивом мітингу є послання до Віктора Януковича, який утік з країни, що екс-президент має покаятися, повернутися в Україну, очолити державу і усунути від влади нинішній Кабінет Міністрів і Верховну Раду, повідомляє ОстроВ.

Окрім того, на площі Леніна роздають листівки "Русского блока" із закликами прийти на мітинг у неділю о 12-й дня. Суть листівки відверто сепаратистська. "Нам є у кого вчитися. Народ Криму сказав своє "Я". Черга за нами", - йдеться у ній.

Варто зазначити, що ідея від імені народу просити екс-президента повернутися до влади збіглася з аналогічною заявою прем'єр-міністра Росії Дмитра Медведєва, який на своїй сторінці у Фейсбуці написав, що РФ єдиним легітимним президентом України вважає саме Віктора Януковича.

 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram