ГоловнаПолітика

Фірташа звільнили в Австрії під заставу

Бізнесмен упевнений у власній невинуватості

Фірташа звільнили в Австрії під заставу
Фото: rospres.com

Українського олігарха Дмитра Фірташа звільнили в п'ятницю, 21 березня, під заставу в €125 млн.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Group DF.

"Я з повагою ставлюся до правових систем Австрії та США і доводитиму свою правоту відповідно до вимог законодавств цих країн, - повідомив Дмитро Фірташ. - Я переконаний у власній невинуватості. Цей інцидент є непорозумінням, і його буде вирішено найближчим часом".

"Сьогодні надзвичайно важливо зберегти робочі місця і не допустити подальшого погіршення економічної ситуації в Україні", - зазначив засновник і власник Group DF. Фірташ підкреслив, що нагальним пріоритетом для нього є забезпечення стабільної та безперебійної роботи підприємств і бізнесів, що входять до Group DF.

"Я дуже вдячний своїй сім'ї, моїм друзям і колегам за їх підтримку", - додав український бізнесмен.

Нагадаємо, вранці в четвер 20 березня з'явилася інформація про звільнення Фірташа під заставу. Пізніше компанія Фірташа Group DF спростувала цю інформацію.

Фірташа затримали поліцейські у Відні за запитом Федерального бюро розслідувань США і помістили в слідчий ізолятор. 14 березня суд вирішив залишити його під арештом з можливістю звільнення під заставу в €125 млн. Сума була визначена, виходячи з фінансового статку олігарха і тяжкості інкримінованих йому діянь. Суд також порушив справу про екстрадицію Фірташа в США.

Ордер на його арешт видав окружний суд у штаті Іллінойс влітку 2013 р. За деякими даними, підприємцю "інкримінується створення злочинної групи і підкуп індійської влади" з метою забезпечити участь його компанії в проекті з розробки титанового родовища. За інформацією слідчих, "на підкуп влади індійської провінції Андхра-Прадеш Фірташ витратив понад $18 млн". Увагу американської сторони цей випадок привернув через те, що сировина з індійського родовища поставляється також до США. В Австрії відкритих судових справ проти Фірташа немає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram