ГоловнаПолітика

УНА-УНСО була серед "технічних" партій, підконтрольних ПР, на виборах у Раду (Документ)

У загально списку - близько 20 технічних партій

УНА-УНСО була серед "технічних" партій, підконтрольних ПР, на виборах у Раду (Документ)
Фото: www.tymoshenko.ua

Напередодні парламентських виборів 2012 року Партія регіонів отримала 60%-е представництво у виборчих комісіях завдяки технічним членам виборчкомів від партій, підконтрольних ПР.

Про це йдеться в тексті "Антифашистські" темники", опублікованому на LB.ua.

"Окремої уваги вартий внутрішньопартійний документ датований 2012 роком напередодні виборів у Верховну Раду. У ньому керівник штабу Партії Регіонів дає вказівку здійснити підбір кандидатур членів комісій від інших технічних партій, які підконтрольні Партії Регіонів. З їх допомогою Партія Регіонів мала представництво в комісіях на рівні 60%. Серед цих партій можна побачити Всеукраїнську політичну партію "Братство" Дмитра Корчинського та політичну партію Українська Національна Асамблея (УНА-УНСО)", - йдеться, зокрема, в тексті.

Нагадаємо, за результатами голосування на виборах до Верховної Ради в листопаді 2012 року кандидати від ПР отримали більшість місць: Партія регіонів - 72 депутатські мандати, ВО "Батьківщина" - 62, партія "УДАР" - 34, Комуністична партія України - 32, ВО "Свобода" - 25.

В одномандатних округах обрано 220 депутатів, з них від Партії регіонів - 113, ВО "Батьківщина" - 39, ВО "Свобода" - 12, партії "УДАР" - 6, партії "Єдиний центр" - 3, Народної партії - 2, по одному - від партії "Союз" і Радикальної партії Олега Ляшка, а також 43 самовисуванця (значна частина з яких негласно також підтримувалися ПР).

При цьому в 5 округах визначити переможця так і не змогли через масштабні фальсифікації на дільницях. Перевибори відбулися лише через рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram