ГоловнаПолітика

Кличко вимагає вивести українських військових з Криму

Якщо почекати ще тиждень, виводити буде нікого, вважає політик

Кличко вимагає вивести українських військових з Криму
Фото: Макс Левин

Лідер партії "УДАР" Віталій Кличко вважає, що українських військових з Криму треба виводити негайно.

Про це він сказав в ефірі "Шустер.Live", повідомляє прес-служба партії.

"Якщо ми почекаємо ще тиждень - виводити вже буде нікого. Проросійські сили вже захопили три українські військові кораблі. Ми повинні вже сьогодні донести до військових інформацію про соціальні гарантії та надати їм допомогу", - зазначив Кличко.

"Багато хто з військовослужбовців у Криму - контрактники, які народилися і виросли в Криму. Тут живуть їхні сім'ї. Вони повинні розуміти, куди вони можуть поїхати, які соціальні гарантії вони отримають, яке житло їм нададуть за межами Криму", - додав він.

За словами політика, військові у Криму перебувають у повній інформаційній блокаді.

"Я спілкувався з багатьма військовослужбовцями. У військових частинах вони не мають можливості дивитися українське телебачення. Зате їм показують російські пропагандистські телепрограми, де описують райдужні перспективи для кримчан, а всіх інших називають націоналістами і радикалами, які роблять усе, щоб нав'язати свої ідеї. І цю інформацію подають як візитку діючої української влади", - зазначив Кличко.

Нагадаємо, 19 березня міністр оборони України Ігор Тенюх заявив, що українських військовослужбовців не виведуть із Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram