ГоловнаПолітика

Син Януковича продовжує заробляти мільйони в Україні, - ЗМІ

За обслуговування кредиту аеропорта "Бориспіль" банк Олександра Януковича заробить $6,5 млн

Син Януковича продовжує заробляти мільйони в Україні, - ЗМІ
Фото: argumentua.com

Днями головний аеропорт країни "Бориспіль" взяв кредит у "Всеукраїнського банку розвитку", який належить старшому синові колишнього президента Віктора Януковича.

У "Сім'ї" позичили $20 млн під 11% річних, за обслуговування кредиту сімейний банк заробить $6,5 млн. Інформація про угоду з'явилася в Державному віснику закупівель, повідомляє ТСН.

Водночас численні фірми, що обслуговують аеропорт, залишаються ті самі - підконтрольні сім'ї Януковичів, стверджує депутат Сергій Міщенко.

Нардеп написав запит до генпрокурора з проханням втрутитися в ситуацію і пропонувати Верховній Раді розглянути відповідальність за такі угоди новопризначеного міністра інфраструктури.

"Нічого не змінилося. Тобто зараз, поки бабусі збирають по 5 грн на армію, син Януковича і його менеджери-бізнесмени, які володіли аеропортом "Бориспіль" - це Каухман, Грановський та інші - вони залишаються в аеропорту", - розповів Міщенко.

За інформацією депутата, ці менеджери отримують мільйонні кредити від Олександра Януковича і заробляють на цьому.

"Це стосується всіх підприємств, які біля аеропорту "Бориспіль" - вони загнали на дві компанії. Тому зараз питання - чому Мінінфраструктури та міністр дозволяє цим людям, які працювали в команді Януковича, досі залишатися там і розкрадати аеропорт "Бориспіль", - підкреслив Міщенко.

Депутат також розповів, що намагався домогтися звільнення гендиректора аеропорту "Бориспіль", але безрезультатно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram