ГоловнаПолітика

Москва програє економічне протистояння з ЄС, - Шульц

Санкції повинні посилитися, якщо ЄС хоче уникнути військового конфлікту

Москва програє економічне протистояння з ЄС, - Шульц

Президент Європейського парламенту Мартін Шульц попередив Росію, що у разі продовження анексії інших територій її очікує масштабна економічна конфронтація з Євросоюзом, яку Москва програє.

Про це Шульц заявив під час саміту ЄС, на якому обговорюють ситуацію навколо Криму, пише УНІАН.

"Росія фактично вже анексувала Крим. ЄС має послати Росії сигнал. Санкції повинні посилитися, якщо ми хочемо уникнути військового конфлікту, і я ще нікого не зустрічав, хто хотів би військового конфлікту. Але якщо російський уряд буде і надалі робити те, що він зробив у Криму, то Росію очікуватиме масштабна економічна конфронтація з Європейським Союзом, і ми побачимо, що Росія програє", - сказав Шульц.

"Потрібно провести "червону лінію", і якщо Росія її перейде - тоді вжити рішучих заходів. Ми вже підійшли до "червоної лінії", яку не можна переходити... Але маємо значне порушення міжнародних норм Росією", - додав президент Європарламенту.

Нагадаємо, 17 березня Верховна Рада Криму проголосила півострів незалежною суверенною державою з особливим статусом Севастополя.

Після цього Рада ЄС затвердила санкції щодо 21 персони.

Держави Євросоюзу погодили проект санкцій проти Росії, які передбачають, зокрема, візові обмеження і заморожування активів тих, хто відповідає за порушення суверенітету України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram