ГоловнаПолітика

Мінськ планує головувати в СНД замість України

Це потребує узгодження з іншими країнами-учасницями

Мінськ планує головувати в СНД замість України
Фото: suyarkov.com

Офіційний Мінськ розгляне питання про своє можливе головування в СНД замість України.

Про це заявив сьогодні журналістам начальник управління інформації - прес-секретар МЗС Дмитро Мирончик, повідомляє кореспондент БЕЛТА.

"Ми уважно розглянемо варіанти подальшого функціонування організації. Зокрема, варіант головування в органах Співдружності нашої країни до кінця 2014 року", - сказав Дмитро Мирончик. Прес-секретар МЗС додав, що це потребує узгодження з іншими країнами-учасницями, в тому числі з Казахстаном.

При цьому Мирончик заявив, що білоруська сторона ставиться до заяви України про закінчення головування в СНД з жалем і розуміє його мотиви.

"Що стосується заяви української сторони щодо припинення її головування, ми, безумовно, шкодуємо про прийняте Україною рішення, хоча і розуміємо його мотиви. Республіка Білорусь неодноразово заявляла, що високо цінує формат Співдружності та вважає її одним із ефективних інструментів вирішення низки практичних питань взаємодії країн-членів", - сказав Мирончик.

Крім того, прес-секретар зазначив, що Білорусь сподівається, що формат Співдружності не тільки буде збережено, а він й надалі використовуватиметься українською стороною.

Нагадаємо, Україна вирішила відмовитися від свого головування у Раді голів держав Співдружності Незалежних Держав 2014 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram