ГоловнаПолітика

ЄС готовий піти на новий етап санкцій проти Росії, - Меркель

Канцлер не бачить підстав для співпраці з Росією в рамках G8

ЄС готовий піти на новий етап санкцій проти Росії, - Меркель
Фото: EPA/UPG

Лідери ЄС будуть готові, якщо знадобиться, піти на черговий етап санкцій проти Росії, що передбачає застосування  економічних заходів, якщо ситуація в Криму погіршає.

Про це в четвер, 20 березня, у своїй промові в бундестазі заявила канцлер Німеччини Ангела Меркель, повідомляє Deutsche Welle.

Меркель додала, що у зв'язку з анексією Криму Росією вона не бачить зараз підстав для співпраці з Росією в рамках G8. "Група восьми не існуватиме доти, поки не з'являться політичні умови для такого важливого формату, як G8", - пояснила Меркель.

За словами канцлера ФРН, Німеччина найближчим часом вирішить, чи відбудуться заплановані на кінець квітня німецько-російські урядові консультації. "Росія ізольована майже в усіх міжнародних організаціях", - констатувала Меркель.

Вона додала, що список російських посадових осіб, проти яких уведено обмеження на в'їзд у країни ЄС і рахунки яких у європейських банках заблоковано, можуть розширити.

20 і 21 березня в Брюсселі проходить саміт, присвячений ситуації в Криму.

Нагадаємо, 17 березня Рада ЄС затвердила санкції щодо 21 персони. Держави Євросоюзу погодили проект санкцій проти Росії, які передбачають візові обмеження і заморожування активів тих, хто відповідальний за порушення суверенітету України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram