ГоловнаПолітика

Міністри оборони України та Росії провели телефонні переговори

Розмова відбулася за ініціативою української сторони

Міністри оборони України та Росії провели телефонні переговори
Фото: www.dyvys.in

Виконуючий обов'язки міністра оборони України Ігор Тенюх обговорив з російським міністром оборони Сергієм Шойгу ситуацію в Україні і в Криму, повідомляє управління прес-служби і інформації Міноборони Росії.

"З ініціативи української сторони відбулася телефонна розмова міністра оборони Російської Федерації генерала армії Сергія Шойгу з виконуючим обов'язки міністра оборони України Ігорем Тенюхом. Було продовжено обговорення різних аспектів кризової ситуації в Україні та заходів щодо деескалації ситуації на Кримському півострові", - йдеться в повідомленні.

Шойгу і Тенюх домовилися продовжувати робочі контакти.

Повідомлення про переговори з'явилося на сайті російського оборонного відомства о першій годині ночі за московським часом (23:00 за Києвом). На сайті Міністерства оборони України жодної інформації про переговори немає.

Як повідомляли раніше, напередодні перший віце-прем'єр-міністр України Віталій Ярема і в.о. міністра оборони України Ігор Тенюх, які вилетіли в Крим за дорученням прем'єр-міністра Арсенія Яценюка, не змогли потрапити на територію республіки.

Нагадаємо, 18 березня невизнаний голова Радміну Криму Сергій Аксьонов, який оголосив себе верховним головнокомандувачем АРК і Севастополя, запропонував військовослужбовцям у Криму перейти на сторону "Республіки Крим" або звільнитися. Він оголосив військове майно в регіоні власністю півострова.

У свою чергу в.о. міністра оборони Тенюх заявив, що українських військовослужбовців не виводитимуть з Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram