ГоловнаПолітика

Вірменія визнала референдум у Криму

Про це Саргсян сказав під час зустрічі з Путіним

Вірменія визнала референдум у Криму
Серж Саргсян и Владимир Путин
Фото: EPA/UPG

Президент Вірменії Серж Саргсян у розмові з колегою з Росії Володимиром Путіним у середу обговорив становище, що склалося після "референдуму" в Криму, і обидва "констатували, що це черговий зразок реалізації права народів на самовизначення шляхом вільного волевиявлення", повідомила прес-служба вірменського керівника.

У розмові була відзначена необхідність дотримуватися норм і принципів міжнародного права, в першу чергу Статуту ООН, повідомляє Радіо Свобода.

Окрім того, під час розмови, що відбулася з ініціативи вірменської сторони, президенти також говорили про хід кроків, які здійснюються на виконання постанови Вірменії вступати в Митний союз, говориться в повідомленні.

У Росії прес-служба російського президента повідомила про цю саму розмову набагато коротше і при цьому взагалі не згадала слів підтримки з боку вірменського керівника. Президенти "обмінялися думками" у зв'язку з "возз'єднанням Криму і Севастополя з Російською Федерацією", заявили у Кремлі.

Президент Вірменії восени минулого року під тиском Росії різко змінив свій тодішній курс на євроінтеграцію і замість парафування вже підготовленої Угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі з Європейським Союзом оголосив, що країна вступатиме до Митного союзу під керівництвом Росії.

Нагадаємо, 16 березня в Криму відбувся референдум про статус автономії, майже 97% взяли участь в голосуванні, висловилися за входження півострова до складу Росії.

17 березня Верховна Рада Криму проголосила півострів незалежною суверенною державою з особливим статусом Севастополя. У понеділок ввечері Путін підписав указ про визнання Криму незалежною державою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram