ГоловнаПолітика

Перенесення виборів може обернутися обмеженням фіндопомоги для України

Яценюка попередили дипломати

Перенесення виборів може обернутися обмеженням фіндопомоги для України
Черниговская область
Фото: Макс Левин

Президентські перегони 25 травня не переноситимуть.

"Під час останнього західного вояжу пана Яценюка Арсенієві Петровичу прямо дали зрозуміти: якщо кампанія - під яким завгодно приводом - буде перенесена, виділення Україні донорської допомоги від США, країн ЄС, міжнародних організацій опиниться під питанням. У повному - від анонсованого - обсязі точно. А для української економіки це зараз критично.

Власне, це перша причина, через яку вибори не переноситимуть", - йдеться в матеріалі шеф-редактора Lb.ua Соні Кошкіної "Незакриті рахунки".

"Друга - необхідність остаточно легітимізувати зміну влади в Києві. Так, щоб у "колишніх" - починаючи від Віктора Януковича і закінчуючи якимось членом КПУ Дмитром Табачником - точно не залишилося б шансів претендувати на "реконструкцію", - уточнюється в тексті.

Про характер нинішніх перегонів автор зазначає: "Симпатії центру України, так само як і перерозподіл електорату Віктора Януковича - дві ключові інтриги поточної кампанії".

Нагадаємо, вибори мають відбутися 25 травня, але на початку минулого тижня із табору фракції "Батьківщини" раптом почали надходити сигнали про можливість їх перенесення. А нардеп-"регіонал" Мураєв навіть зареєстрував законопроект про перенесення виборів на 7 грудня. Однак голова Верховної Ради, виконувач обов'язків президента України Олександр Турчинов заявив, що вибори президента України повинні відбутися 25 травня, тому що жодних підстав для їх перенесення на грудень немає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram