ГоловнаПолітика

Патріарх Філарет закликав українців об'єднатися в боротьбі з ворогом

Ворог окупував частину України і прагне знищити державність і незалежність, вважає голова УПЦ КП

Патріарх Філарет закликав українців об'єднатися в боротьбі з ворогом
Фото: odessa.net

Український народ повинен згуртуватися і самовіддано боротися в обороні своєї Батьківщини під час "віроломного нападу" з боку Росії.

Про це йдеться у зверненні патріарха Київського і всієї Русі-України Філарета з приводу російської анексії Криму.

"На нашу Батьківщину віроломно напав ворог, який окупував частину України і прагне взагалі знищити нашу державність і незалежність, повернути нас в імперське кремлівське ярмо. Тому священний обов'язок кожного - допомагати захищати від агресора наш спільний український дім", - йдеться у зверненні.

"Приклад багатьох народів свідчить - згуртованість і самовіддана боротьба в обороні рідного дому забезпечувала перемогу навіть над значно численнішим і сильнішим агресором", - вважає патріарх Філарет.

Голова УПЦ КП висловив солідарність зі всіма, хто безстрашно вже повстав проти агресора. Зокрема, велику повагу і шанування Філарет висловив кримськотатарському народові, а також духовенству і вірним Київського патріархату в Криму.

"Знову звертаюся до міжнародної спільноти: час заяв про глибоку стурбованість давно минув, настав час дій. Тож вітаю якнайшвидше підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, надання Україні перспективи членства в Європейському Союзі - як гарантії миру не тільки в нашій країні, а й у всій Європі", - заявив Філарет.

Він наголосив, що зараз вирішується доля не тільки України, а й усього світу.

"У ці складні дні ще раз хочу засвідчити – Київський патріархат з українським народом... Закликаю всіх вірян до такої молитви і твердо впевнений, що в цій боротьбі переможе український народ", - йдеться у зверненні патріарха Філарета.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram